Bodrum, het Saint-Tropez van Turkije

Het mondaine Bodrum verrast niet alleen met mooie stranden, maar ook met tal van spannende activiteiten en interessante bezienswaardigheden.
Ook dit jaar doet Turkije het weer goed als vakantiebestemming. Het land heeft dan ook heel wat troeven. Je bereikt de prachtige stranden na een relatief korte vliegreis, je vindt er een uitgebreid aanbod aan betaalbare luxe en kindvriendelijke all inclusives en last but not least, de zon is er altijd van de partij! Wij gingen een kijkje nemen aan de Turkse zuidwestkust, meer bepaald in het mondaine Bodrum.

Bodrum, waar de Turkse jetset vakantie viert

Sfeervol en trendy – dat is Bodrum in een notendop. Het levendige stadje met de witte huisjes, prachtig gelegen op het gelijknamige schiereiland in het zuidwesten van Turkije, heeft werkelijk alles voor een geslaagde vakantie. Op de mooie stranden in en rond ‘het Saint-Tropez van Turkije’ kun je lekker genieten van de zon. Wil je even de benen strekken, dan kun je in de haven het middeleeuwse kasteel van Sint-Petrus gaan bezoeken of er de luxe jachten en imposante cruiseschepen gaan bewonderen. Shoppen kun je naar hartenlust in de sfeervolle bazaarwijk met zijn vele kleine winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes. En wie eens lekker uit de bol wil gaan, kan onder meer terecht in de Halicarnassos, een van de grootste openluchtdiscotheken van Europa.

Van antieke stad tot modern aquapark

Mochten het strand en de stad al eens gaan vervelen, dan is er ook buiten Bodrum nog heel wat te doen. Populaire uitstapjes zijn de antieke steden Efeze en Hierapolis, en de prachtige kalksteenterrassen van Pamukkale. Ook erg in trek zijn de bootexcursies naar nabijgelegen Griekse eilanden als Kos en Rhodos. Wie met kinderen reist, brengt wellicht graag een dagje door in het enorme waterpretpark Adaland in het toeristische Kusadasi.

Ieder zijn badplaats

Hotels vind je op het schiereiland Bodrum in overvloed, zowel in Bodrum-stad zelf als in de omliggende dorpen. Hou je van veel leven, kies dan voor het drukkere Gümbet. Hier vind je niet alleen de mooiste stranden, maar ook veel winkels en een bruisend uitgaansleven. Reis je met kinderen, dan verdienen rustigere badplaatsjes als Bitez, Torba, Ortakent, Gündogan of Turgutreis wellicht de voorkeur. Wie de jetsetsfeer wil opsnuiven, kan het best een hotel boeken in het mondaine Bodrum of in het pittoreske Türkbükü.