Alle reizen naar Griekenland

Griekenland telt heel wat mooie eilanden en eilandjes. Je hebt keuze te over als je hierheen op vakantie wil. Toch passen sommige bestemmingen al beter bij jou dan andere. Met dit grote overzicht vind je ongetwijfeld de juiste reis.
Griekenland heeft een eiland voor iedereen, of je nu met kinderen reist, met z’n tweetjes of helemaal alleen.

Voor gezinnen met kinderen

Reis je met kinderen, dan kies je bij voorkeur voor een vakantie met een directe vlucht en korte transfertijden. De volgende eilanden lenen zich uitstekend voor een vakantie met de allerkleinsten: Kreta, Rhodos, Corfu, Lesbos, Zakynthos, Skiathos en Naxos.

Kreta

Kreta is dé Griekse favoriet bij uitstek. Hier verveel je je nooit. Gezinnen met kinderen vinden vooral hun gading in kleine dorpjes als Georgioupolis, Agia Marina en Platanias. Vanuit deze badplaatsjes is Limnoupolis, het grootste waterpark van Kreta, makkelijk te bereiken.

Samos

Samos is een goede keuze voor gezinnen met kids op zoek naar avontuur. Hier vind je geen grote hotelcomplexen met aquaparken, maar wel tal van langzaam aflopende stranden. Het meest bekende is wellicht het Votsalakia-strand.

Naxos

Naxos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Hier vind je de zo typische witgekalkte huisjes met blauwe luikjes. In Naxos-stad ligt het prachtige Agios Georgios-zandstrand waar de kleinsten gegarandeerd urenlang zoet zullen zijn.

Voor romantische zielen

Reis je met z’n tweetjes, dan stel je een ruime keuze aan restaurants, uitgebreide shoppingmogelijkheden en een bruisend nachtleven wellicht op prijs. Griekenland heeft het allemaal. Voor een romantische vakantie moet je hierheen: Kreta, Samos, Santorini, Skiathos, Naxos, Paros, Aegina, Skopelos en Parga.

Parga

Parga is geen eiland, maar een pittoresk stadje aan de noordwestkust van het Griekse vasteland. Het is een van de meest romantische bestemmingen van Griekenland. Parga ligt op een kleine berg en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Zonnen kun je op de drie mooie stranden Krioneri Beach, Piso Krioneri en Valtos Beach.

Santorini

Santorini staat bekend om zijn romantische zonsondergangen en is daarmee een geliefde bestemming voor pasgetrouwde koppeltjes op huwelijksreis. Op dit vulkanische eiland vind je voornamelijk zwarte lavastranden. Denk erom dat het zand tijdens de zomermaanden erg warm kan zijn. Een paar flip-flops in je koffer is geen overbodige luxe.

Skiathos

Sinds de romantische komedie ‘Mamma Mia’ is Skiathos erg in trek bij verliefde koppels. Het kleinste eiland van de Sporaden telt meerdere mooie zandstranden en in de hoofdplaats Skiathos-stad vind je de nodige drukte en gezelligheid.

Voor de party animals

Op de Griekse eilanden kun je de hele nacht feesten. Hier kun je dat het best doen: Kreta, Rhodos, Mykonos, Kos, Skiathos en Zakynthos.

Mykonos

Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven en is een waar paradijs voor feestgangers. In Mykonos-stad vind je tal van discotheken waar je tot in de vroege uurtjes uit de bol kunt gaan. Ook op de stranden Paradise Beach en Super Paradise Beach in het zuiden van het eiland wordt elke avond uitbundig gefuifd.

Kreta

Voor de party animals die naar Kreta willen, is Chersonissos ‘the place to be’. De stad kent een geweldig uitgaansleven en is dan ook zeer populair onder jongeren. Barstreet is waar je heen moet als je ’s nachts eens flink de bloemetjes wil buiten zetten. Overdag gaat het feest verder in waterpark Star Beach.

Rhodos

Wie op Rhodos wil uitgaan, moet naar Rhodos-stad. Dé uitgaansstraat bij uitstek heet Orfanidou, beter bekend als Barstreet. Ook in Faliraki vindt het feestbeest meer dan zijn gading. Hier speelt het nachtleven zich voornamelijk af in Barstreet en Clubstreet.